فناوری بلاک چین چیست؟

فناوری بلاک چین

حتما شنیده‌اید که رمز ارزها (بیت کوین و اتریوم و…) از تکنولوژی بلاکچین استفاده می‌کنند. حتما برایتان سوال شده است که بلاکچین چیست؟ بلاکچین همان دیتابیس می‌باشد. بعبارت بهتر مکانی که در آن تمام اطلاعات ذخیره می‌شود. این اطلاعات بصورت الکتریکی در بلوک‌ها ذخیره می‌شوند و پس از پرشدن یک بلوک، آن بلوک به بلوک‌های بعدی اضافه می‌شود. به همین ترتیب زنجیره‌ای از بلوک‌ها تشکیل می‌شود که به آن سیستم یا فناوری بلاکچین گفته می‌شود.

در ابتدا که اینترنت اختراع شد، همه افراد جامعه با آن درگیر نشدند و تنها عده محدودی از آن با خبر بودند. همین اتفاق درمورد فناوری بلاکچین‌ها نیز صدق می‌کند و هنوز افراد زیادی از آن با خبر نیستند. بله درست حدس زدید، از بلاکچین‌ها تنها در رمز ارزها استفاده نمی‌شود بلکه آن‌ها کاربردهای وسیع و گسترده‌تری دارند. اما خبر درخور این است که بلاکچین‌ها پس از اینترنت، دومین اختراع مهم بشر تا کنون محسوب می‌شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری در این رابطه بدانیم:

همانطور که در ابتدا گفتیم، بلاکچین را می‌توان به پایگاه داده یا همان دیتابیس تشبیه کرد اما باید درنظر داشت که این دو عینا شبیه هم نیستند، بلکه تفاوت‌های اساسی دارند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

برعکس دیتابیس که دارای مرکزیت خاص است و توسط عامل بیرونی کنترل می‌شود، بلاکچین‌ها دارای مرکزیت نیستند و اطلاعات بلاکچین‌ها را نمی‌توان دستکاری کرد یا آن را از بین برد.

علاوه بر اطلاعاتی که در یک بلاکچین ذخیره می‌شود؛ بلاکچین‌ها دارای پارامتر دیگری بنام هش نیز هستند. هش‌ها در واقع ویژگی‌های هر بلاک را تعیین می‌کنند. هش‌ها ارتباط مستقیمی با اطلاعات درون بلاکچین دارند، پس طبیعی است که با تغیر اطلاعات یا حذف آنها، هش نیز تغییر می‌یابد و عوض می‌شود.

در بالا گفتیم که بلاکچین‌ها دارای مرکزیت نیستند، آن به این معناست که همه افراد می‌توانند از تغییرات ایجاد شده در بلاکچین‌ باخبر شوند.

کاربران مختلف می‌توانند از طریق صرافی‌ها، از جمله صرافی ایرکا کریپتو این تغییرات را مشاهده کنند.