
شاخص ترس و طمع توسط CNNMoney ایجاد شد که در آن احساسات تریدرها را نشان میدهد. شاید فکر کنید که احساسات در بازار ارز دیجیتال چه جایگاهی دارد؟ در جواب باید گفت که میزان ترس و طمع تریدرها میتواند ارزش یک کریپتو کارنسی را افزایش دهد و یا اینکه باعث سقوط آن شود.
برای نشان دادن شاخص ترس و طمع از بازه 0 تا 100 استفاده میکنند. بازه 0 تا 50 نشان دهنده میزان ترس است و از 51 تا 100 نشان دهنده میزان طمع است.
ترس تریدرها نسبت به خرید و فروش یک کریپتو کارنسی میتواند بازار را علیه آن کریپتو کارنسی بشوراند و در مقابل، طمع میتواند ارزش کریپتو کارنسی را تا حد زیادی ارتقا دهد.
شاخص ترس و طمع در سایتهای مختلف و صرافیهای متنوع از جمله صرافی ایرکا کریپتو هر 8 ساعت آپدیت میشوند. (این آپدیت در ساعتهای معینی در شبانه روز و 3 بار ایجاد میشود.)
با اینکه تکیه کردن بر این شاخص میتواند احساسات افراد را تحریک کند و آنها را به واکنشهای آنی وادارد، از طرفی نیز آمارها نشان داده است که اندیکاتور ترس و طمع تا حد زیادی پیش بینیهای درست و بجایی را از اوضاع بازار داشته است. از معروف تریم این آمارها میتوان به تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۰۸ که اندیکاتور، عدد ۱۲ را نشان میداد اشاره کرد. (ترس شدید و اوضاع وخیم بازار)
جالب است بدانید که بسیاری از صاحب نظران بازار ارز دیجیتال، منتقدان سرسخت شاخص ترس و طمع هستند و آنرا اصولی و کاربردی نمیدانند. آنها باور دارند که ستراتژی خرید و نگهداری رمز ارز بهترین راه برای موفقیت در بازار ارزهای دیجیتال است.
اگر بخواهیم راجع به تاثیر احساسات در زمینه بازار ارزهای دیجیتال صحبت کنیم، باید بدانیم که تنها ترس و طمع نیستند که بر روی بازار تاثیرگذارند. احساسات مثبت دیگری مانند شادی، امید و رضایت و احساست منفی مانند خستگی و ناامیدی تریدرها نیز تاثیر چشمگیری بر روی نتیجه نهایی و ارزش کریپتو کارنسیها خواهد داشت.